Achmeadinsdag 19 maart 2019 Kantoor Interpolis Tilburg

Innoveren met maatschappelijke impact?

Ben jij student en wil jij wel eens weten hoe Achmea de toekomst voorspelt?

Of hoe een slimme oplossing of dienst voor ondernemers tot stand komt? Wil jij meedenken over een slimme oplossing voor veilig wonen?

Zelflerende computermodellen, Big Data, kunstmatige intelligentie. Wat is het nou eigenlijk, welke kansen biedt het jou en wat doet Achmea met deze technieken?

Kortom... ben jij nieuwsgierig?

Meld je dan aan voor het Innovatie event op 19 maart in Tilburg !

Tijdens deze dag kun je als student ervaren hoe Achmea met technologie en slimme oplossingen te werk gaat. Bijvoorbeeld door een workshop te volgen over ‘robottaal, chatbot & spraakassistent, user experience’ of toepassing exoskeletten in relatie tot preventie en schadelastbeheersing’. Of hologram presentaties bij te wonen over ‘Rabo Startup SurePay: Hoe kun je succesvol innoveren?’ of ‘Chutzpa! Waarom Israël startup land #1 is?’ Of beleef een VR-experience of ‘Lego Serious Play’. Kortom; genoeg te horen, te zien en te beleven! Ook vragen over ‘werken bij Achmea’ en ‘startersmogelijkheden’ kunnen er worden gesteld.

Beleef de mooiste innovaties van Achmea. State of the art technology. Leuke gadgets en experiences. En, vraag de Achmea collega's het hemd van het lijf.

We zien je graag op 19 maart!

Programma

WORKSHOPS TENT 1

Van idee naar klantwaarde
Leuk idee! Maar voor wie los je nou precies wat op? We denken vaak vanuit oplossingen en hopen dan dat er iemand met een probleem "tegenaan loopt". We gaan jouw waardepropositie vorm en inhoud geven, vanuit de "klant"! Van idee naar klantwaarde.....

Doen en experimenten
We hebben allemaal ideeën, hoe dingen anders kunnen of voor nieuwe producten en diensten. Vaak blijft het bij een idee en het idee "barst" van de aannames. Neem je idee mee en we gaan er wat mee doen! Door te doen, te experimenteren en te leren, ontdekken we nieuwe kansen en mogelijkheden.


WORKSHOPS TENT 2

Innoveer door de nieuwe manier van samenwerken
Van veelvoorkomende ergernissen naar eenvoud in Office 365 aan de hand van scenario’s Effectievere (project)teams en Samenwerken aan documenten.

Demonstratie Braingineers
95% van onze beslissingen en gedrag worden beïnvloed door ons onbewuste. In deze sessie wordt dit met psychologische experimenten op de proef gesteld, en wordt duidelijk hoe dit ook van toepassing is voor online gedrag. Braingineers voert sinds 2016 voor Interpolis user tests uit op de emotionele, onbewuste beleving, en zorgt daarmee voor data driven inzichten die je normaal niet snel tegenkomt!


WORKSHOPS TENT 3

Workshop robottaal, chatbot & spraakassistent, user experience
Robots are taking over! Maar wij trainen ze… In deze workshop nemen we je mee in de wereld van de ai chatbots en de spraak assistent. Je krijgt de basis training Conversational Dialoques. Als kers op de taart; we vertellen de highlights uit de training de we kregen van Wally Brill, Head Of Conversation Design bij Google San Francisco.

Toepassing exoskeletten in relatie tot preventie en schadelastbeheersing
Na psychisch verzuim, is verzuim ten gevolge van beperkingen van het bewegingsapparaat de meest voorkomende reden van uitval van zowel werknemers als ondernemers (ZZP’ers). Het bedrijf Skelex (www.skelex.com/) is ervan overtuigd dat het gebruik van exoskeletten een belangrijke bijdrage kan leveren aan het voorkomen van uitval én het terugleiden naar het arbeidsproces van werknemers en ondernemers die zijn uitgevallen. Zij gaan graag met ons in gesprek over de toepassingsmogelijkheden van exoskeletten én welke rol wij als (inkomens)verzekeraar zien richting onze klanten. Het belooft een interessante discussie te worden hoe technologische ontwikkelingen ons kunnen ondersteunen in onze doelstelling het verzuim van de BV Nederland naar beneden te krijgen.

Hoe Interpolis de toekomst voorspelt
Zelflerende computermodellen, Big Data, kunstmatige intelligentie. Wat is het nou eigenlijk, welke kansen biedt het jou en wat doet Interpolis nu met deze technieken? Wij geven de antwoorden in een powerworkshop van 45 minuten.

Denk mee met een slimme oplossing voor veilig wonen
Een leuke workshop waarin je met creatieve technieken aan de slag gaat om nieuwe oplossingen te bedenken die kunnen bijdragen aan het verminderen van schade op gebied van wonen. We dagen je uit om de nieuwe propositie te vinden die Interpolis nodig heeft om echt het verschil te maken voor onze klanten!


TALKS IN THE DARK

Hoe verander je gedrag?
In deze inspirerende sessie leer je welke onbewuste drijfveren en weerstanden een rol spelen bij menselijk gedrag, en hoe je gedrag met sociaal-psychologische technieken kunt beïnvloeden. Na de sessie heb je concrete handvatten om gedragsverandering toe te passen binnen jouw werkveld.

Rabo Startup SurePay: Hoe kun je succesvol innoveren?
SurePay is als Moonshot gestart in 2016 en levert de IBAN-Naamcheck aan alle grote banken in NL maar ook aan overheden, bedrijven en verzekeraars zoals Achmea (voor onboarding en fraude detectie). We nemen je mee in de Rabo aanpak voor innovatie en ideation en geven je inspirerende lean startup insights over de journey van SurePay en vertellen je natuurlijk hoe wij nu helpen om fraude bij verzekeren te voorkomen.

Hoe komt een slimme oplossing voor ondernemers tot stand?
Wil je weten hoe een slimme oplossing of dienst voor ondernemers tot stand komt? En hoe het proces van idee tot oplossing loopt? Kom dan naar onze workshop!

Chutzpa! Waarom Israël startup land #1 is
Israël is in de laatste 20 jaar sterk opgekomen als technologieland. En neemt een steeds prominentere plaats in als innovatiehub op het wereldtoneel. Waarom? Max Mouwen vertrok in november 2018 op studiereis naar het land van melk en honing en ging op zoek naar het antwoord op deze vraag. Laat je inspireren door zijn verhaal!


THE SQUARE

Lego Serious Play
'Lastige' en complexe onderwerpen worden met behulp van Lego Serious Play vastgelegd in tastbare driedimensionale modellen en metaforen. Er ontstaan verfrissende en onverwachte inzichten en concrete en tastbare resultaten. Jouw ideeën en creativiteit worden maximaal benut!

Maak van je mobiele telefoon een 3D Holoprojector
En dat in een slechts een paar minuten

Blink op de werkplek
Op zoek naar een sparringspartner om jouw innovatie verder te brengen? Soms weet je precies waar je moet zijn met een goed idee of je hulpvraag. Maar wat als je dat nu niet weet? Of als je eerst wilt toetsen of jouw idee potentie heeft? Als je op zoek bent naar specifieke expertise? Of juist jouw expertise wilt aanbieden? BLINK kan je helpen! Kom langs op 'the innovation square' en ontdek de mogelijkheden van intern social platform BLINK.

Netwerkbar

Wensboom
Hoe zie jij Achmea in 2030?

VR Experience

Demonstraties van exoskeletten