A.S. Watson BeneluxRenswoude HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Heb je recent jouw Commercie- of Marketingdiploma op zak? Heb je daarnaast al enige werk- of stage-ervaring opgedaan op het gebied van Inkoop, Sales, Marketing of Category Management binnen de retail- of FMCG-branche?

En ben jij een onderhandelaar pur sang? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van Trainee Inkoop Health & Beauty!

Als Trainee Inkoop krijg je de kans om kennis en ervaring op te doen op het gebied van inkoop en sales bij de grootste retailketen in health & beauty in de Benelux die nog volop groei belooft. Middels een ‘training on the job’ op verschillende inkooppakketten doorloop je een traineetraject van 24-36 maanden binnen de verschillende onderdelen van Inkoop van onze succesvolle winkelformules Kruidvat en Trekpleister. 

Wat houdt het traineeship zoal in?

 • In het traineetraject maak je o.a. kennis met een aantal disciplines van onze organisatie (o.a. Inkoop, Winkeloperatie, Supply Chain en Marketing) en je leert het uitgebreide assortiment van Kruidvat en Trekpleister kennen.
 • Na deze periode begint de ‘training on the job’. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren en vakkundige collega, die je de kneepjes van het vak bijbrengt.
 • Je wordt direct in het diepe gegooid en gaat zelfstandig aan de slag met een eigen (deel)pakket, waarin je leert welke producten je aan het assortiment toevoegt of saneert, hoe je de inkoopprijs, condities en verkoopprijs bepaalt en welke promotionele acties je, in overleg met de leverancier en de afdeling Marketing, inzet.
 • Naast deze praktische stappen doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Dit programma is intensief, zodat je snel stappen maakt. En door deze grondige leerperiode versta jij straks je vak en kun je net als jouw collega’s verantwoordelijkheid pakken, beslissingen nemen en adequaat inspelen op wat de markt vraagt. Want dat is wat ons kenmerkt: juist als het leuk en spannend begint te worden, ben je bij A.S. Watson Benelux zelf aan zet. Dat maakt ook dat je echt voelt waar je het voor doet.
 • Onderdeel van het traineeship is ook het Young Talent Program, speciaal voor een geselecteerd aantal talentvolle, net afgestudeerde hbo'ers en wo’ers. Dit programma is gericht op de ontwikkeling van kennis, ervaring en vaardigheden en bestaat uit verschillende elementen, zoals gastcolleges, workshops en intervisiesessies. In een groep van enthousiaste trainees heb je veel begeleiding en krijg je diverse activiteiten voorgeschoteld.

Het traineeship start in september 2018. Na het traineetraject groei je door naar een passende functie op de afdeling Inkoop, uiteraard afhankelijk van jouw en onze behoefte.

Wat heb je nodig voor de functie Trainee Inkoop Health & Beauty?

Als Trainee Inkoop bij A.S. Watson vertrouw je op je commerciële feeling en ben je een snelle beslisser en onderhandelaar pur sang. Dagelijks maak jij de beste deals. Je houdt ervan om op alle vlakken je kennis te delen en je mening te geven. Je bent breed georiënteerd, hebt affiniteit met cijfers en productontwikkelingen en kunt snel schakelen tussen verschillende situaties en verschil-lende afdelingen waarmee je tijdens je inwerkperiode in aanraking bent gekomen. En bij alles wat je doet, zet jij onze klant altijd op 1! Voldoe je ook aan onderstaand profiel, dan zijn wij op zoek naar jou! 

 • Je hebt een recent afgeronde opleiding op HBO/WO niveau, richting Commercie of Marketing.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met commercie en enige werk- of stage-ervaring op het gebied van inkoop, sales, category management, marketing of productontwikkeling binnen de retail- of FMCG-branche.
 • Uiteraard beschik je over een uitmuntend commercieel instinct: je gaat voor de allerbeste deal en krijgt er een kick van om het onderste uit de kan te halen.
 • Je hebt durf en lef en bent nieuwsgierig. En ook overtuigingskracht, doortastend en initiatiefrijk zijn termen die jou kenmerken.
 • Verder heb je een sterk leervermogen en een hoog energieniveau en ben je in staat zelfstandig te werken en meerdere activiteiten tegelijk uit te voeren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat krijg je er voor terug?

Als Trainee Inkoop Health & Beauty maak je deel uit van de afdeling Inkoop van onze succesvolle winkelformules Kruidvat en Trekpleister. Werken bij ons wordt weleens vergeleken met topsport! Je opereert op hoog niveau in de markt en bent bezig met zowel inkopen als met de strategie voor jouw productpakket online en offline. Trends en ontwikkelingen volgen we op de voet en we vragen ons steeds weer af hoe de wereld er over vijf jaar uit zal zien. We vechten hard voor de beste acties en het beste assortiment A-merken en eigen merkproducten. Ons werk is in heel Nederland en België terug te zien. Dat betekent wel dat we altijd op moeten letten en zelf regelmatig winkels bezoeken. Een verkeerde beslissing heeft immers impact op veel van onze winkels. Snel beslissingen nemen en kansen pakken, dat is wat je doet!

Naast deze resultaat gedreven omgeving bieden we jou:

 • een baan bij een succesvolle internationale organisatie die continu in beweging is en waar met mooie merken gewerkt wordt; we kunnen je één garantie geven: saai is het bij ons nooit!
 • een goed salaris dat past bij jouw werk- en denkniveau en ervaring, met o.a. 30 vakantiedagen én omdat jij natuurlijk fan bent van onze winkels en producten krijg je ook nog een personeelskorting op aankopen bij onze winkels van Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL;
 • een enthousiast team dat staat te popelen om kennis met jou te maken;
 • volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden: door de groei en het succes van onze organisatie bieden we talent altijd een mogelijkheid voor verdere ontwikkeling of om door te groeien in de toekomst;
 • een Development Academy met een breed aanbod aan trainingen en cursussen;
 • een informele, no nonsens manier van werken: we gaan altijd voor het beste resultaat, met respect voor elkaar en een goede sfeer.

Wat je belooft, moet je ook doen. Daar geloven we bij A.S. Watson Benelux niet alleen in, we maken het ook waar. Ons HR-beleid heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de HR Proffie en Top Employer. Dit betekent dat we niet alleen investeren in een goed pakket arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden, maar ook in onze collega’s. Je werkt niet alleen bij ons, maar we bieden je ook de mogelijkheid te groeien naar het niveau waar jij het beste tot je recht komt.

Doorlopend

Solliciteer voor Trainee Inkoop Health & Beauty

A.S. Watson Beneluxverplicht veld