AchmeaApeldoorn, Tilburg 0-2 jaar HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Het Talentship Schadeverzekeren biedt jou de kans om je tot Specialist te ontwikkelen en dat bij de grootste verzekeraar van Nederland. Als verzekeraar willen we niet alleen vooroplopen, maar ook de toekomst een stap voor zijn.

Verzekeren draait om het inschatten van risico’s en het ontwikkelen van preventieve oplossingen voor onze klanten. Dat doen we voor ruim 10 miljoen Nederlanders, dus je impact is enorm. Artificial Intelligence, drones, service-apps: we zetten nieuwe technologie in om onze services nog toegankelijker te maken en onze verzekeringen nóg persoonlijker. De wereld verandert elke dag. Dus wij ook. En jij ... help jij ons de toekomst een stap voor te blijven?

Ben jij een starter met ambitie? Deins jij niet terug voor een flinke portie verantwoordelijkheid, dan vertrouwen wij jou graag onze klanten toe!

Het Talentship

In 18 maanden doe je op 3 verschillende afdelingen ervaring op binnen onze schadeketen, dit is verdeeld in blokken van 6 maanden. In totaal doen er 4 afdelingen mee. Praktijkervaring vinden wij belangrijk, wij geloven namelijk in ‘learning on the job’ en aan het einde van deze periode mag jij je ‘Specialist Schadeverzekeringen’ noemen! Naast werkervaring vinden wij ook jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk, zo werk je vier dagen per week mee op de afdeling en besteed je de vijfde dag aan jouw eigen ontwikkeling en breid je jouw netwerk binnen Achmea uit. 

Nieuwsgierig naar wat jouw toekomstige afdelingen doen?

Op de afdeling Acceptatie wordt gekeken of wij als verzekeraar de risico’s voldoende dekken. Het is aan jou om deze afweging te maken. De kunst is om risico’s zo goed mogelijk in te schatten. Op basis hiervan bepaal jij de hoogte van de premie en sluit jij de verzekering met een nieuwe klant af. Tijdens deze 6 maanden richt jij je vooral op de kleinere risico’s, maar krijg je ook de gelegenheid om projecten op te pakken. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe database of het bedenken en implementeren van nieuwe werkwijzen.

Binnen de afdeling Schaderegeling  worden complexe inboedel- en opstalschades behandeld. Denk bijvoorbeeld aan brand- of waterschade. Jij ontzorgt zowel onze particulieren als zakelijke klanten. Dit doe je door op te treden als contactpersoon voor de verschillende betrokken partijen. Denk aan de klant, schade-experts, netwerkbedrijven en juristen. Als de schade gedekt is, betaal je het verzekerde bedrag uit. Ook kan het zo zijn dat de klant niet of onvoldoende is verzekerd. Op dat moment wijs jij het verzoek af. Een slechte boodschap brengen hoort ook bij je werk.

Tijdens je opdracht op de afdeling Personenschade ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die letsel hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. Jij legt het eerste telefonische contact tijdens een intake. Tijdens dit gesprek luister je aandachtig naar het verhaal van het slachtoffer en vraag je door waar dit nodig is. Op basis hiervan maak je een eerste inschatting naar de zwaarte van het letsel. Licht letselschade dossiers pak je zelfstandig op. Je spreekt met verschillende betrokken partijen: advocaten, andere verzekeraars, tegenpartijen, tussenpersonen, getuigen en eigen verzekerden en bepaalt op basis hiervan of de benadeelde een vergoeding krijgt en de hoogte hiervan.

Productmanagement is de afdeling waar alle verzekeringsproducten worden beheerd, aangepast en ontwikkeld. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de behoefte van de klant, marktontwikkelingen en het rendement voor Achmea. Een van de onderdelen van het werk is het reviewen van onze producten. Tijdens het reviewproces worden producten opnieuw getoetst. Daarnaast houd je je bezig met beleidswijzigingen, preventiemaatregelen en aanpassingen van clausules en voorwaarden. Je werkt met producten voor zowel particulieren als zakelijke klanten. 

Nog steeds enthousiast? Goed om te weten: tijdens de verschillende opdrachten word je begeleid door een ervaren Specialist of Teammanager!

De afdelingen

De afdelingen Schaderegeling, Acceptatie, Letselschade en Productmanagement maken onderdeel uit van het Talentship. Samen met jou kijken we welke 3 afdelingen het beste bij jouw persoonlijke ontwikkeling en ambitie passen. Elke afdeling kent haar eigen vraagstukken en dynamiek. Maar voor alle afdelingen staat 1 ding centraal, en dat is de klant. De genoemde afdelingen maken onderdeel uit van ons Schadebedrijf. Met als hoofdlocaties Apeldoorn en Tilburg. In de teams wordt gewerkt voor de bekende merken Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro Achmea. Alle afdelingen samen zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van bijna 1 miljoen materiële- en letselschades per jaar, dit doen wij met onze 1200 medewerkers die actief zijn voor de verschillende aandachtsgebieden.

Wat jou uniek maakt als Talentship Schadeverzekeren

Allereerst heb jij de ambitie om een verzekeringsspecialist te worden binnen het domein schadeverzekeren. Daarnaast zijn wij op zoek naar kandidaten die aan het volgende profiel voldoen;

 • je bent een starter met maximaal 2 jaar werkervaring;
 • je hebt een hbo- of wo-diploma in een juridische-, economische- of technische richting;
 • je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • je hebt affiniteit met het schadeverzekeringsvak;
 • kandidaten met extra-curriculaire activiteiten hebben een pre.

Kijk eens rond in Apeldoorn


Wat wij bieden

Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. Een omgeving waarin jij jezelf kunt zijn en kan groeien, waarin jij je thuis voelt en er aandacht is voor diversiteit. Dit op basis van integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor!

 Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • een afwisselende baan voor 18 maanden in een moderne en enthousiaste organisatie;
 • een salaris van € 2.652,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week);
 • een functie voor 36 uur per week met standplaats Apeldoorn of Tilburg. Je moet bereid zijn te reizen tussen deze twee locaties;
 • je werkweek bestaat uit 32 uur (4 dagen) werken op de afdeling en 4 uur per week staat in het teken van jouw ontwikkeling/opleiding. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijke ontwikkeling;
 • 144 wettelijke verlofuren op basis van een 36-urige werkweek;
 • een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%). Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag in september uit te laten betalen;
 • Je krijgt korting op schadeverzekeringen die je afsluit bij Centraal Beheer en Interpolis.

De procedure ziet er als volgt uit: 

 • de sluitingsdatum voor de vacature is 24 mei;
 • voor het 1e gesprek vragen we je een online assessment te doen;
 • de 1e gesprekken vinden tussen 27 mei en 14 juni plaats;
 • de selectiedag is op vrijdag 21 juni;
 • de startdatum is maandag 2 september.
Direct solliciteren

Doorlopend