Esri Nederland als werkgever

Iedereen gebruikt regelmatig kaarten: thuis, op het werk of onderweg. Ze spelen in onze samenleving een grote rol in het begrijpen wat er gebeurt, het ontdekken van patronen en zoeken naar gewenste veranderingen. Als visueel middel laten kaarten iets zien wat geen tabel of systeem kan vertellen.

Wij geloven dat het inzicht van kaarten en analyses op geografische informatie kunnen helpen om het verschil te maken. Een Geografisch Informatie Systeem (GIS) is hiervoor het middel: hierin wordt informatie bijzonder. Met ons ArcGIS-informatietechnologie daagt Esri - al meer dan 45 jaar - de wereld voortdurend uit door een geografische bril te kijken naar informatie.

Samen succesvol
Esri Nederland is met het ArcGIS-platform marktleider in geografische informatiesystemen. We leveren uitgebreide dienstverlening, support, trainingen en organiseren jaarlijks twee grote GIS-evenementen. Wereldwijd werken meer dan 350.000 organisaties dagelijks met de innovatieve technologie van Esri. In Nederland bestaat ons brede netwerk uit meer dan 1.500 Nederlandse organisaties, waaronder grote steden, overheden en het bedrijfsleven.

Esri-medewerkers worden graag uitgedaagd om samen met deze organisaties te kijken naar welke rol geografie kan spelen om vraagstukken op te lossen. Onze 180 medewerkers zetten zich dagelijks in om organisaties succesvol te maken in het gebruik van geo-informatie. Het inspireert hen om met kaarten verder te kijken en grenzen op te zoeken. Mede daarom investeren we al sinds de oprichting in 1969 veel in Research & Development. Dat doen we ook in het onderwijs. De nieuwe generatie professionals wordt in Nederland door meer dan 200 onderwijsinstellingen opgeleid met ArcGIS, zodat zij goed voorbereid op de arbeidsmarkt komen.

Professionele ontwikkeling bij Esri Nederland

Bij Esri kies je niet voor een baan, maar voor een carrière. Je stapt in een informele organisatie met gedreven collega’s die trots zijn op wat ze doen. Werken bij Esri betekent continue leren, in de breedte en in de diepte. Je bent bij ons nooit uitgeleerd en bepaalt je eigen opleidingstraject. Als jij je collega’s van een andere kant wil leren kennen, is onze personeelsvereniging iets voor jou. Daarmee ga je bijvoorbeeld karten, indoor skydiven of zeilen. Of sluit jij aan bij de groep die jaarlijks gaat wielrennen in Frankrijk? Met trots dragen we het Beste Werkgevers Keurmerk (2019-2020).

Net afgestudeerd en je GIS-carrière een vliegende start geven kan ook bij Esri Nederland. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan ons traineeship waarin je in twee jaar wordt opgeleid op het gebied van technisch en commerciële kennis en soft skills. Maar ook als niet-trainee biedt Esri voldoende doorgroeimogelijkheden om je te ontwikkelen tot de volgende generatie GIS-experts.